archive access 1.04.02, inventory number 1712, page 799
Use text coordinates
Transcription
195 katavia affgescheept. de revenuen een palliocaste wegens de h. r dacipchan, d' EComp. inpegt aangeboden selve pak thans in't casteel welmelt, in 't schip 't Casteel batavia doen affschepen, mitsg=s de papieren dienbetreffende, — agter de facture vandien bodem gevoegt, ten eijnde door uw hoog Edelh. s na der selven welbehagen daarmede soude kunnen gehauden werden. van wegen den Carnaticasen veldheer davidchan (:wiens retournement uijt het hoo„— leger van den mogol indese gewesten, met vermeerdering — van staat en gouverno, ver„ volgens onder de materie der sadraspatnamse pagt nader sal werden verhandelt:) is— ons door sijn hoogheijts albeschik en 's EComp. s vrund kismosie„ pandidaar, bij schrijvens, voor„ slag gedaan, de revenuer van de stad
Source citation
National Archives / Archives South Holland, archive number 1.04.02, Inventaris van het archief van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), 1602-1795 (1811), inventory number 1712, Heren Zeventien en kamer Amsterdam, INGEKOMEN STUKKEN UIT INDIË, Overgekomen brieven en papieren, Overgekomen brieven en papieren uit Indië aan de Heren XVII en de kamer Amsterdam, Overgekomen brieven en papieren uit Indië aan de Heren XVII en de kamer Amsterdam, 1706. VVVVV. Zestiende boek: Batavia's ingekomen brievenboek, deel III: Sumatra's Westkust, Bengalen, Coromandel
Click on the image to enlarge it and see the transcription next to it
Artificial Intelligence (AI)
The transcription was made by computer via automatic handwriting recognition.
The summary is created by the computer based on a language model.
Both artificial intelligence tasks are not perfect, but often more than sufficient so that the historical document becomes understandable.
Find your ancestors and publish your family tree on Genealogy Online via https://www.genealogieonline.nl/en/
The transcription of the historical document was made using automated handwriting recognition. A summary can also be automatically created here in contemporary English.
To use this functionality you need to be logged in and have a subscription. Please note: a subscription does not give you access to more data, but it does give you more useful options!