Sterben am in Nijmegen (Niederlande)

Verstorbene


Quelle Zitat

Historisches Zentrum Limburg, Gebetskarten
Collectie bidprentjes, N, ca. 1800-heden, Heerlen, Archiv 352-N


Diese Daten wurden zuletzt vom Quelleninhaber auf 5. Dezember 2022 aktualisiert und erstmals auf Open Archives auf 1. August 2018 veröffentlicht.



Internet-Adresse

  • https://proxy.archieven.nl/62/4F4E505F00F15AA5E054001A4B08D327
  • https://www.openarchieven.nl/rht:4F4E505F-00F1-5AA5-E054-001A4B08D327



Kommentare

Am Samstag, 4 Juli schrieb Pieke Hooghoff (mw)

Nijmegen - In de nieuwe wijk Batavia zijn zeven straten vernoemd naar Indische Nijmegenaren. De eerste twee straten zijn inmiddels gereed. In maart 2016 zijn de straatnamen onthuld. De straatnamen zijn een initiatief van onderzoekster en schrijfster Pieke Hooghoff (Bandoeng aan de Waal). Zij heeft samen met de Stichting Sari, stichting ter bevordering van de relaties met Indonesië en de Indische gemeenschap in Nederland, in 2008 de namen voorgedragen. Het heeft tot 2015 geduurd voor er een passende plek voor de namen was gevonden en de namen door de gemeenteraad zijn vastgesteld.
Indische gemeenschap
De vernoemde personen vormen een bloemlezing van de Indische gemeenschap van Nijmegen. Allemaal hebben zij kortere of langere tijd in Nijmegen gewoond. Sommige personen zijn vernoemd voor hun werkzaamheden in Indonesië, andere vanwege verdiensten in Nijmegen. De vernoemde personen zijn: Wilhelm Linnemann, Albert Trouwborst, Nono Wardenaar, Ferry Portier, Jan Nieraeth, Jack Hompe en Jans Kloppenburg.
In : Onze buurten.nl / Nijmegen
Jan Napoleon Nieraeth (Kediri, 10 maart 1916 – Nijmegen, 8 maart 1993) was een sociaal bewogen voorvechter van Indische activiteiten en organisaties, zoals de Nijmeegse pasar malam. Jan Nieraeth is opgegroeid in Kediri, Oost-Java. Hij komt met zijn gezin als de laatste groep Indische Nederlanders in 1965, spijtoptanten, naar Nederland, Nijmegen. Hij weet een groot netwerk op te bouwen en heeft contacten met de Indonesische Ambassade en met de Gemeente Nijmegen. Hij neemt deel aan vele culturele Indische activiteiten, zoals de Culturele pasar malams, waarmee onderscheid moet worden gemaakt van de meer commerciële pasar malams. Met de opbrengst van de pasar malams worden culturele activiteiten in de stad ondersteund. Tijdens de pasar malam in 1991 ontving hij de bronzen erepenning van gemeente Nijmegen.
Bron
- Pieke Hooghoff




Finden Sie Ihre Vorfahren und veröffentlichen Sie Ihren Stammbaum auf Genealogie Online über https://www.genealogieonline.nl/de/