Achtergrond


Open Archieven is een portal en aggregator van open historische persoonsgegevens.


Door de open data van archieven en onderzoekers te hergebruiken maakt Open Archieven een innovatieve portal die historische persoonsgegevens vanuit geïndexeerde bronnen op een gebruikersvriendelijke en vernieuwende wijze aan eindgebruikers beschikbaar stelt. De vernieuwing komt vooral tot uiting door het automatisch koppelen aan andere akten, personen in andere databronnen en aanvullende context informatie.


Open data zorgt voor innovatie! Vanuit deze gedachte wordt alle data die binnen Open Archieven wordt getoond ook op een eenduidige wijze doorgeleverd als open data via een API en OAI-PMH data provider zodat andere ontwikkelaars er mee aan de slag kunnen. Dit maakt van Open Archieven een aggregator van open historische persoonsgegevens.


Statistieken Open Archieven is een initiatief van Bob Coret (Coret Genealogie).

Wat is open data?

Open data is data die vrij gebruikt kan worden, hergebruikt kan worden en opnieuw verspreid kan worden door iedereen - onderworpen enkel, in het uiterste geval, aan de eis tot het toe­schrijven en gelijk delen.


Bron: Open Data Handbook


Archiefinstellingen die graag willen dat hun historische persoonsgegevens hergebruikt worden of onderzoekers die bronnen hebben geïndexeerd of getranscribeerd en deze op deze website gepresenteerd willen zien:

neem contact op!


Contact over de website Open Archieven


Plaats uw vragen en opmerkingen in het Open Archieven forum op het Stamboom Forum of neem contact op per e-mail!


Let op: vragen over akten kunnen niet beantwoord worden.

Zoek uw voorouders en publiceer uw stamboom op Genealogie Online via https://www.genealogieonline.nl/