Notarielle Urkunde am

Registrierte Personen

  • Cornelia Stakenberg, wohnt in Breda, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Johannes Vloemans, wohnt in Breda, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Pieter Vloemans, wohnt in Breda, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Elizabeth Vloemans, wohnt in Ginneken, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Anthonij Kuijpers, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Jan Vloemans, wohnt in Breda, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Adriaan Vloemans, wohnt in Heusdenhout, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Maria Vloemans, Eerste zitdag. Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop, tweede zitdag, op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Jacobus Schoenmakers, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Cornelia Stakenberg, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Capitein Reine, wohnt in Breda, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Herme Kerstens, wohnt in Breda, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Anthonij van Ginneken, wohnt in Breda, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Johanna van Tieneveld, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Michiel Coris, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Sebastiaan van Raamsdonk, koper von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Pieter Lips, wohnt in Breda, getuige von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Marijnis Vlamings, wohnt in Ginneken, landbouwer, koper von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Johan Daniel Damm, wohnt in Breda, getuige von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Hendrik Kommers, wohnt in Breda, borg von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Gerardus Dekkers, wohnt in Breda, borg von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Jacobus van Pelt, wohnt in Ginneken, borg von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Adriaan Kuijpers, wohnt in Ginneken, borg von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Hendrik Kistener, wohnt in Breda, getuige von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Hendrik Kerstener, wohnt in Breda, getuige von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, wohnt in Breda, notaris von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.
  • Dingena Anssems, wohnt in Breda, verkoopster von Beruf, Zie ook akte 103 voor de definitieve verkoop op 7 oktober 1812. Verkoop van (on)roerende goederen uit de nalatenschap van Cornelia Stakenberg, weduwe van Johannes Vloemans, gewoond hebbende en overleden te Breda den … mei 1810. Op verzoek van Dingena Anssems, weduwe van Pieter Vloemans, wonende te Breda, Elizabeth Vloemans, weduwe van Anthonij Kuijpers, wonende te Ginneken, Jan Vloemans, wonende te Breda, Adriaan Vloemans, wonende te Heusdenhout, canton van Ginneken en Maria Vloemans, huisvrouw van Jacobus Schoenmakers. De gezamenlijke kinderen en erfgenamen van wijlen hunne moeder Cornelia Stakenberg hebben authorisatie. In aanwezigheid van zowel notaris J.L. Wiercx als Abraham Quirijn Hoijnck van Papendrecht, keizerlijke notaris residerende te Breda. De kopers zullen hunne uitgeloofde kooppenningen betalen in twee delen, de ene helft op 2 januari 1813 en de andere helft op 2 april 1813. De verpondingen en alle andere lasten zullen van primo januari 1813 tot lasten van de kopers zijn. Het te verkopen onroerend goed is 'eene huijzinge, koetshuijs, stallinge hof en erve (…), genaamt het Hof van Holland, staande en gelegen te Breda op het Ginnekenseind tegens over de ginnekensche poort, belend vanouds oostwaarts Capitein Reine, zuidwaarts de straat en ten deelen den opgang der stadswalle, westwaarts de hovinge toebehorende Herme Kerstens en noordwaarts de erve toebehorende Anthonij van Ginneken. Het adres is wijk B nr. 137. Op 1 februari 1813 zal de koper voornoemde onroerend goed in gebruik aanvaarden. Cornelia Stakenberg heeft het op 19 juni 1801 (Breda) verkregen uit de nalatenschap van wijlen Johanna van Tieneveld weduwe van Michiel Coris. Voor de datum van aanvaarding wordt het verhuurd voor 200 guldens per jaar. De koop is ingezet door Sebastiaan van Raamsdonk, wonende te Breda met een bedrag 1400 francs met als borgen Hendrik Kommers en Gerardus Dekkers, beiden wonende te Breda en met de getuigen Pieter Lips en Hendrik Kistener, beiden wonende te Breda. Een verhoging van 400 francs is op dezelfde dag gedaan door Marijnis Vlamings, landbouwer te Ginneken, makende in totaal 1800 francs. Borgen zijn Jacobus van Pelt en Adriaan Kuijpers, beiden wonende te Ginneken en met de getuigen Johan Daniel Damm en Hendrik Kerstener, beiden wonende te Breda.

Anmerkung


Notaris: J.L. Wiercx


Quelle Zitat

Stadtarchiv Breda in Breda, Notarielle Archive
Notariële archieven Ginneken en Bavel 1811-1841, Bron: repertoire, Teil: 4873, Peri..., Ginneken en Bavel, Inventar­nummer 4873, 23. September 1812, J.L. Wiercx, Repertoire, 1812, Archiv­nummer 96, folio 10


Diese Daten wurden zuletzt vom Quelleninhaber auf 28. Januar 2014 aktualisiert und erstmals auf Open Archives auf 5. Juli 2016 veröffentlicht.



Internet-Adresse

  • https://stadsarchief.breda.nl/collectie/archief/genealogische-bronnen/deeds/f6976b9e-0756-5295-c06b-e45bb20c3bf5
  • https://www.openarchieven.nl/brd:f6976b9e-0756-5295-c06b-e45bb20c3bf5



Kommentare

Sind Sie der erste, der zusätzliche Informationen zur Verfügung stellt?


Scan

Scan

Klicken Sie auf das Bild zum vergrößen oder laden Sie das Bild

Finden Sie Ihre Vorfahren und veröffentlichen Sie Ihren Stammbaum auf Genealogie Online über https://www.genealogieonline.nl/de/