Huwelijkse bijlagen
Sinds de introductie van de burgerlijke stand in 1811 moesten bruid en bruidegom diverse documenten aanleveren
om te bewijzen dat zij in aanmerking kwamen om te trouwen. Deze zogenaamde huwelijkse bijlagen bevatten vaak zeer interessante documenten als geboorteakten, overlijdensakten ouders en certificaat van Nationale Militie. Het dus van grote waarde om, als u een huwelijksakte vindt, ook de huwelijkse bijlagen op te zoeken!

Open Archieven maakt het vinden van online beschikbare scans van huwelijkse bijlagen nu nog makkelijker. Als u een huwelijksakte op Open Archieven bekijkt, dan is er op de achtergrond opgezocht of FamilySearch scans beschikbaar stelt. Als dit het geval is, dan ziet u onder de gegevens van de huwelijksakte een lichtgroen vlak met daarin een link naar het juiste register op FamilySearch die u dan direct (en gratis) digitaal kunt doorbladeren!
Favoriete akten delen
Op Open Archieven kunt u akten die u vindt markeren als favoriet. Op elke akte pagina ziet u onder de gegevens van de akte de knop 'Toevoegen als favoriet'. Naast een persoonlijke aantekening, kunt u ook een label aan een akte toekennen. De ideale manier om uw favoriete akten te ordenen!
Zo kunt u bijvoorbeeld aktes die nieuw zijn voor u, voorzien van het label "nog toevoegen in stamboomboomprogramma". Via de favoriete akten pagina, die vindt u terug in het menu rechtsboven, kunt u nu eenvoudig een overzicht krijgen van alle akten waarbij u de lijst kunt filteren op een label. De favoriete akten kunnen ook in één keer in PDF en GEDCOM gedownload worden.
U kunt uw favoriete akten nu ook eenvoudig delen met anderen via openbare collecties. Via de 'Beheer uw collecties' knop op de Favoriete akten pagina kunt u aangeven dat u uw favoriete akten wilt delen. U kunt hierbij kiezen om alle favoriete akten te delen of een selectie die u een label heeft gegeven.
Wanneer u akten deelt dan krijgt u een internet adres die u kunt delen met anderen, via e-mail, Facebook of Twitter.
Klik op bovenstaande afbeelding om een voorbeeld te bekijken van een gedeelde collectie van historische documenten op Open Archieven.
|